Ιούνιος 2014

Ναός Επικούριου Απόλλωνα

Ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα στις Βάσσες της Φιγαλείας είναι ένας από τους σπουδαιότερους και επιβλητικότερους της αρχαιότητας. Αφιερώθηκε από τους Φιγαλείς στον Απόλλωνα διότι τους βοήθησε να ξεπεράσουν μια επιδημία πανώλης. Ο ναός υψώνεται επιβλητικά στα 1.130 μέτρα, στο κέντρο της Πελοποννήσου, πάνω στα βουνά μεταξύ Ηλείας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας και βρίσκεται 14 χλμ. νότια της Ανδρίτσαινας και 11 χλμ. βορειοανατολικά των Περιβολίων. Ο ναός ανεγέρθηκε το δεύτερο μισό του 5ου αιώνα π.Χ. (420-410 π.Χ;) και αποδίδεται στον Ικτίνο, τον αρχιτέκτονα του Παρθενώνα.

Tags: 

Κώστας Νεστορίδης

Ο Κώστας Νεστορίδης γεννήθηκε στις 15 Μαρτίου 1930 στη Δράμα, αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Υπήρξε από τους μεγαλύτερους Έλληνες επιθετικούς ποδοσφαιριστές με μεγάλη καριέρα στην Α.Ε.Κ. και στην Εθνική Ελλάδας.
Ποδοσφαιρική καριέρα
Ο Κώστας Νεστορίδης ξεκίνησε το ποδόσφαιρο το 1945 αγωνιζόμενος σε ανεξάρτητα σωματεία της Καλλιθέας. Το 1948 έβγαλε δελτίο στον Πανιώνιο, όπου καθιερώθηκε και το 1951 κλήθηκε στην Εθνική Ελλάδας.
Το 1955 πήγε στην Α.Ε.Κ., όπου έκανε πολύ μεγάλη καριέρα μέχρι το 1965 και κατέκτησε πέντε φορές τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος.

Tags: 

Η ιστορία του προφυλακτικού

Από τα εντόσθια των ζώων ως το λάτεξ, από τους αρχαίους αιγύπτιους ως τον... Καζανόβα, από τον ίδιο τον Goodyear ως τα σύγχρονα εμπορικά σήματα, το προφυλακτικό διάνυσε χιλιετίες μέχρι να φτάσει στα χέρια μας
Η προσπάθεια να αποτραπεί μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη οδήγησε από αρχαιοτάτων χρόνων στη χρήση διάφορων μεθόδων και υλικών.

Tags: 

"Την απάτησε με τον κομμωτή της"

Το ρεπορτάζ είναι πέρα για πέρα αληθινό και ανήκει στις ιστορίες της καθημερινότητας που βιώνουν απλοί, καθημερινοί, κοσμικοί και πλούσιοι άνθρωποι της ελληνικής κοινωνίας. Πρόκειται για το απροσδόκητο σασπένς της παθιασμένης σχέσης ενός ερωτευμένου ζευγαριού. Της 25χρονης καλλονής και βαθύπλουτης κληρονόμου Μαργαρίτας και του πανύψηλου και καλογυμνασμένου 35άρη μεγαλοεπιχειρηματία συζύγου της, του Παναγιώτη. Ένα χρόνο έπειτα από τον τέλειο και υπερκοσμικό γάμο τους σε εκκλησία των βορείων προαστίων.

Tags: 

Κοντσίτα Βουρστ

Ο Τόμας Νόιβιρτ (Thomas "Tom" Neuwirth, γενν. στις 6 Νοεμβρίου 1988), περισσότερο γνωστός ως η drag περσόνα Conchita Wurst, είναι τραγουδιστής από την Αυστρία. Η Βουρστ εκπροσώπησε την Αυστρία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision του 2014 στην Κοπεγχάγη και κέρδισε τη νίκη. Ο τραγουδιστής χρησιμοποιεί θηλυκές αντωνυμίες για να περιγράψει τον εαυτό του στο ρόλο της Βουρστ.

Tags: 

Aλόη βέρα : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Η αλόη βέρα, κυρίως τα φύλλα της, περιέχουν ένα ευρύ φάσμα ουσιών όπως είναι ακετυλικές μαννόζες, πολυμαννόζες, ανθρακινόνες και οι διάφορες λεκτίνες. Το φυτό έχει 200 περίπου συστατικά που το καθιστούν ένα ισχυρό φάρμακο. Η αλόη βέρα είναι φυτό με λίγες απαιτήσεις που μπορείτε εύκολα να καλλιεργήσετε στο σπίτι, μέσα σε γλάστρες. Φροντίστε, ωστόσο, αν η θερμοκρασία έξω είναι κάτω από 13 βαθμούς Κελσίου, να έχετε την αλοη βερα έχετε σε κλειστό χώρο. Καλό είναι να γνωρίζετε την ηλικία του φυτού που θα αγοράσετε.

Tags: 

Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

Η Τζόαν Ρόουλινγκ (γενν. στις 31 Ιουλίου 1965[1]), γνωστή κυρίως με τα αρχικά Τζ. Κ. Ρόουλινγκ (J. K. Rowling), είναι διάσημη αγγλίδα συγγραφέας. Έγινε διάσημη για τη συγγραφή της σειράς φαντασίας Χάρι Πότερ, τα βιβλία της οποίας έχουν κερδίσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, έχουν πολυβραβευθεί και έχουν πωλήσει περισσότερα από 400 εκατομμύρια αντίτυπα ανά τον κόσμο. έχοντας μεταφραστεί σε 67 γλώσσες.

Tags: 

«Ο Σίρερ είναι χαζός και ασεβής»

Την έκρηξη του Ντάνι Άλβες προκάλεσε η κριτική που άσκησε ο παλαίμαχος βρετανός επιθετικός Άλαν Σίρερ στον προπονητή της Βραζιλίας Φελίπε Σκολάρι.

Tags: 

Χάλυβας

Ο χάλυβας (κοινώς ατσάλι) είναι κράμα σιδήρου–άνθρακα που περιέχει λιγότερο από 2,06% κ.β. άνθρακα, λιγότερο από 1,0% μαγγάνιο και πολύ μικρά ποσοστά πυριτίου, φωσφόρου, θείου και οξυγόνου. Οι κραματωμένοι χάλυβες, όπως π.χ. οι ανοξείδωτοι χάλυβες, οι εργαλειοχάλυβες, κ.λπ., αποτελούν ειδική κατηγορία χαλύβων που περιέχουν υψηλότερα ποσοστά άλλων μετάλλων.
Είναι το πιο διαδεδομένο κατασκευαστικό υλικό μετά το σκυρόδεμα και το ξύλο. Χρησιμοποιείται παντού: από την αρχιτεκτονική και τη ναυπηγική μέχρι την κατασκευή χειρουργικών εργαλείων.

Tags: 

Σελίδες