Ιούλιος 2021

Ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για παιδιά 12-15 ετών

Μια πλατφόρμα για την κράτηση εμβολίων κατά του Covid-19 για παιδιά από 12 έως 15 ετών άνοιξε την Παρασκευή.

Τα ραντεβού στον ιστότοπο emvolio.gov.gr μπορούν να οριστούν από τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια σύνδεσης στο Taxisnet και θα πρέπει επίσης να συνοδεύουν τους ανηλίκους σε κέντρα εμβολιασμού.

Τα ραντεβού μπορούν επίσης να γίνουν μέσω Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και φαρμακείων.

Τσίπρας: Η απαγόρευση στη Μύκονο είναι ένα παράδειγμα της «απόλυτης αποτυχίας» της κυβέρνησης

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για την επιστροφή των περιορισμών στο νησί της Μυκόνου κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο νησί την Πέμπτη.

«Η Μύκονος είναι η ναυαρχίδα της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας. Ταυτόχρονα, φέτος είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της απόλυτης αποτυχίας της κυβέρνησης όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας », είπε μετά από επίσκεψη στο κέντρο υγείας του νησιού και συνάντησή του με τον δήμαρχο της Μυκόνου.

Γλεντζέδες τουρίστες θετικοί για Covid-19

Τουλάχιστον 14 επιβάτες με πλοίο από το νησί της Ίου στο Αιγαίο έχουν βγει θετικοί για κοροναϊό, ανέφεραν Έλληνες αξιωματούχοι την Πέμπτη.

Αξιωματούχοι δοκίμασαν περισσότερους από 70 επιβάτες στο πλοίο Super Express μετά την άφιξή του στο λιμάνι της Ραφήνας, στην ανατολική Αττική, αργά την Τετάρτη, μετά από αναφορές για ένα ξέσπασμα Covid-19 που πυροδοτήθηκε από τους γλεντζέδες στο νησί των Κυκλάδων.

Η μέση ηλικία των περιπτώσεων ήταν 17 ετών, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Ελλάδα, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία σε κοινή δράση για την Πρέσπα

Έντεκα χρόνια από την ίδρυση του Διασυνοριακού Πάρκου Πρεσπών μετά από κοινή δήλωση των τριών χωρών που μοιράζονται τη λίμνη των Πρεσπών, η Ελλάδα, η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να προστατεύσουν τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της πρώτης διασυνοριακής προστατευόμενης περιοχής στην περιοχή, σε μια τηλεδιάσκεψη την περασμένη εβδομάδα.

Δωρεάν self-tests διατίθενται ξανά στα φαρμακεία

Η διανομή δωρεάν self-tests ξεκινά ξανά από την Πέμπτη στα φαρμακεία σε όλη τη χώρα.

Οι υπάλληλοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα καθώς και οι νέοι ηλικίας 18 έως 30 ετών θα μπορούν να λάβουν τις τέσσερις δωρεάν αυτοδιαγνωστικές εξετάσεις (μία για κάθε εβδομάδα) για τον Ιούλιο με την επίδειξη του αριθμού κοινωνικής ασφάλισης AMKA.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Φαρμακευτικής Εταιρείας την Τρίτη, οι τέσσερις αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι αφορούν τον μήνα Ιούλιο.