Μάιος 2014

Μια βόλτα στην Κούβα

Η Δημοκρατία της Κούβας (ισπανικά: Cuba ή República de Cuba), είναι νησιωτικό κράτος της Καραϊβικής που αποτελείται από το ομώνυμο νησί (το μεγαλύτερο στις Μεγάλες Αντίλες), την Ίσλα δε λα Χουβεντούδ, καθώς και μικρότερα νησιά. Βρίσκεται στη βόρεια Καραϊβική, ανάμεσα στην Καραϊβική Θάλασσα, τον Κόλπο του Μεξικού και τον Ατλαντικό Ωκεανό. Η Κούβα βρίσκεται νότια των ΗΠΑ και των νήσων Μπαχάμες, δυτικά των Τερκς και Κέικος και της Αϊτής και ανατολικά του Μεξικού. Οι Κέιμαν Νήσοι και η Τζαμάικα βρίσκονται νότια της Κούβας.

Tags: 

Ρακούν

Κοινή ονομασία του γένους Προκύων, Σαρκοφάγων Θηλαστικών της οικογένειας των Προκυνιδών. Το τυπικό ρακούν της Βόρειας Αμερικής (Προκύων ο πλύντης) είναι ρωμαλέο ζώο, με κοντά πόδια, φουντωτή ουρά, μυτερό ρύγχος και μικρά όρθια αυτιά. Έχει μήκος 75-90 εκ., συμπεριλαμβανομένης και της ουράς 25 εκ., και βάρος περίπου 10 κιλά.

Tags: 

Εθισμός στις πλαστικές

«Γιατί δεν με σταμάτησε κανείς;». Αυτά είναι τα λόγια της μετανοιωμένης «Βασίλισσας των Πλαστικών», Αλίσια Ντούβαλς, η οποία έχετε σπαταλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ για τις πλαστικές επεμβάσεις της!
Συγκεκριμένα, έχει κάνει 16 εγχειρήσεις στο στήθος της, 11 στην περιοχή των ματιών, έξι ρινοπλαστικές , λίφτινγκ και πάνω από 300 ακόμη στο υπόλοιπο σώμα της! Η πρώτη της εμπειρία στα χειρουργικά τραπέζια, ήρθε όταν ήταν 17 χρονών και από τότε και μετά δεν μπόρεσε να σταματήσει.

Tags: 

Μάνου Τσάο

Ο Μάνου Τσάο (ισπαν. Manu Chao, γενν. 1961) είναι, γεννημένος στη Γαλλία, τραγουδιστής, με ισπανική, (γαλικιανή και βασκική) καταγωγή. Τραγουδά στα γαλλικά, τα ισπανικά, τα αραβικά, τα γαλικιανά και τα αγγλικά.

Tags: 

Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα (ισπανικά: Diego Armando Maradona (γενν. 30 Οκτωβρίου 1960 στην Λανούς, Μπουένος Άιρες)), η σωστή προφορά είναι Ντιέγο Μαραδόνα: ισπανική προφορά IPA: djeɣo maɾaˈðona, είναι Αργεντινός πρώην ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής ποδοσφαίρου. Θεωρείται από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.

Tags: 

Νευρική ανορεξία

Η νευρική ανορεξία (Anorexia nervosa) πιο γνωστή ως ανορεξία είναι μια διατροφική διαταραχή που χαρακτηρίζεται κυρίως από άρνηση για διατήρηση ενός υγιούς φυσιολογικού βάρους και έναν μανιώδη φόβο για την απόκτηση βάρους σε συνδυασμό με μια διαστρεβλωμένη εικόνα για τον εαυτό τους που μπορεί να διατηρηθεί από διάφορες προκαταλήψεις σχετικά με το σώμα του ή της, το φαγητό και την διατροφή τους. Τα άτομα με νευρική ανορεξία συνεχίζουν να νιώθουν πείνα αλλά επιτρέπουν στους εαυτούς τους μόνο πολύ μικρές ποσότητες φαγητού.

Tags: 

Έπιασε τον οικοδόμο άντρα της στο κρεββάτι με γυψαδόρο...

Ο κλάδος των οικοδόμων είναι ανάστατος μετά την είδηση που έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο χώρο τους... πως Πατρινός συνάδελφός τους όχι απλά είναι gay αλλά η γυναίκα του τον χώρισε επειδή τον έπιασε επ' αυτοφώρω με άλλον άνδρα.
Όλα ξεκίνησαν προ μηνών όταν κάποιος από τους συναδέλφους του έμαθε πως η εν διαστάσει σύζυγος του φίλου του, διαδίδει στην πόλη πως τον πέταξε έξω από το σπίτι, αφού στο κρεβάτι με άντρα!

Tags: 

Υπερρεαλισμός

Ο υπερρεαλισμός ή σουρρεαλισμός, από τις γαλλικές λέξεις sur (επάνω, επί) και réalisme (ρεαλισμός, πραγματικότητα) όπου στα ελληνικά θα μπορούσε να αποδοθεί ως «πάνω ή πέρα από την πραγματικότητα», ήταν ένα κίνημα που αναπτύχθηκε κυρίως στο χώρο της λογοτεχνίας αλλά εξελίχθηκε σε ένα ευρύτερο καλλιτεχνικό και πολιτικό ρεύμα. Άνθισε κατά κύριο λόγο στη Γαλλία των αρχών του 20ου αιώνα, κατά την περίοδο μεταξύ του πρώτου και δεύτερου παγκοσμίου πολέμου.

Tags: 

Κούλες

Κούλες, Καστέλλο ντελ Μόλο (Castello del Molo), Ρόκκα α Μάρε (Rocca a Mare), λέγεται το θαλάσσιο φρούριο που κτίστηκε από τους Ενετούς στο Ηράκλειο. Βρίσκεται στην είσοδο του ενετικού λιμανιού και κτίστηκε πριν από τη κατασκευή της νέας ενετικής οχύρωσης, ώστε να προστατεύει το λιμάνι από τις εισβολές άλλων κατακτητών. Αποκτά τη τελική του μορφή ανάμεσα στο 1523-1540 αντικαθιστώντας προηγούμενες κατασκευές που καταστράφηκαν από σεισμούς και άλλα αίτια.

Tags: 

Λίμνη Παμβώτιδα

Η λίμνη Παμβώτιδα (αρχαίο όνομα Παμβῶτις), γνωστή και ως λίμνη των Ιωαννίνων, βρίσκεται σε υψόμετρο 470 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Έχει μήκος 7,9 περίπου χιλιόμετρα, πλάτος 1,5 ως 5,4 χιλιόμετρα, μέσο βάθος 4 - 5 μέτρα, μέγιστο βάθος 11 μέτρα και επιφάνεια 19,4 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Περιβάλλεται από τα όρη Μιτσικέλι και των ανατολικών αντερεισμάτων του Τομάρου (ή της Ολύτσικας) και σχηματίζεται από τα ύδατα τριών κυρίως πηγών (Ντραμπάντοβας, Σεντενίκου και Κρύας), που αναβλύζουν στους πρόποδες του Μιτσικελίου.

Tags: 

Σελίδες