Οκτώβριος 2016

104 νέοι πρόσφυγες στη Λέσβο

Συνολικά 104 νέοι πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν το τελευταίο 24ωρο στη Λέσβο, ενώ μηδενικές ήταν οι ροές στη Χίο και στη Σάμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομικής Περιφέρειας βορείου Αιγαίου ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που είναι σήμερα εγκλωβισμένοι στη Λέσβο είναι 5.431, στη Χίο 4.195 και στη Σάμο 2.072.

Συνολικά ο αριθμός των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του βορείου Αιγαίου ανέρχεται στους 11.698.

Αυξήθηκαν... προκαταβολικά οι τιμές στα τσιγάρα

Προκαταβολικά... ξεκίνησαν οι αυξήσεις στις τιμές των τσιγάρων.

Αν και η επίσημη αύξηση της φορολογίας θα ισχύσει από την πρωτοχρονιά του 2017, κάποιες εταιρίες προχώρησαν ήδη στην αύξηση των τιμών. 

Ένας τόνος χασίς βρέθηκε στις Αφίδνες

Περισσότερο από έναν τόνο χασίς εντόπισε η Αστυνομία σε αποθήκη στις Αφίδνες.

Μέχρι αυτή την ώρα έχουν γίνει 6 συλλήψεις Αλβανών και Ελλήνων με την επιχείρηση των Αρχών να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η  εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιείται στην αποθήκευση και μεταφορά στο εξωτερικό μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας Έλληνας «βαρόνος» των ναρκωτικών που εμπλέκεται στη διακίνηση ναρκωτικών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Τραγωδία στην Κατερίνη – Νεκρός 53χρονος που παρασύρθηκε από δύο αυτοκίνητα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Κατερίνη.

Ένα άτομο παρασύρθηκε διαδοχικά από δυο διερχόμενα ΙΧ με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα στις 21.20 στο 2ο χλμ. της παλιάς ΕΟ Κατερίνης- Θεσσαλονίκης, ένας 53χρονος Βούλγαρος επιχείρησε να διασχίσει τον δρόμο όταν παρασύρθηκε από το όχημα που οδηγούσε 44χρονος Έλληνας.

Πουλήθηκε σε ξένους η μεγαλύτερη ελληνική υαλουργία

Μετά από μία διαδικασία που ξεπέρασε τον ένα χρόνο, με διεκδικητές της τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου στην Ευρώπη, η Γιούλα, η μεγαλύτερη υαλουργία στην Νοτιανατολική Ευρώπη, περνάει στα χέρια του πορτογαλικού ομίλου BA Vidro.

Προσοχή στους καταναλωτές! Παραπλανητική διαφήμιση Κάρτας Υγείας

Η  Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση  με Κάρτα Υγείας που διαφημίζεται σε διάφορα τηλεοπτικά κανάλια και αναφέρει «ψευδώς και παραπλανητικά» ότι η κάρτα εκδίδεται σε συνεργασία με την ΠΕΙΚ, χρησιμοποιώντας μάλιστα το λογότυπο του σωματείου.

Ηλικιωμένος έπαιρνε διπλή σύνταξη επί 16 χρόνια

Αναλυτικότερα, όπως εξακριβώθηκε, ο 76χρονος λάμβανε παράνομα δεύτερη σύνταξη γήρατος από το ΙΚΑ από τον Φεβρουάριο του 2000, ενώ η ζημία που προκλήθηκε στο Δημόσιο εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ποσό των 250.000 ευρώ.

Το λάθος βεβαίως επισημαίνουν ήταν του ΙΚΑ που επί 16 χρόνια του πίστωνε δύο φορές τον μήνα την ίδια σύνταξη, αλλά και εκείνος το είχε αντιληφθεί και δεν έλεγε το παραμικρό.

Σύνταξη στα 55 με αναγνώριση πλασματικών ετών

Ευκαιρίες για να πάρουν σύνταξη από τα 55 ακόμη και με τα νέα όρια ηλικίας κρύβουν για χιλιάδες ασφαλισμένους οι νέες ρυθμίσεις για την αναγνώριση πλασματικών ετών.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, περισσότερο ευνοημένοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς με τις αναγνωρίσεις πλασματικού χρόνου το 2016 μπορούν να κλειδώσουν την 25ετία για το 2010 ή και πέραν της 25ετίας για τα έτη 2011 και 2012 και με τον τρόπο αυτό να κλειδώσουν χαμηλότερα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότησή τους.

Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε κουλουρτζή

Πρόστιμο 5.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ένας άνεργος, τρίτεκνος άντρας από τα Χανιά της Κρήτης, ο οποίος εντοπίστηκε τον Αύγουστο να πουλάει κουλούρια και ντόνατς σε παραλία του νησιού χωρίς άδεια.

Η αστυνομία επέβαλε το υψηλότατο πρόστιμο στον κουλουρτζή, ο οποίος προσέφυγε στην αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης αλλά δεν δικαιώθηκε.

Στην προσφυγή του, ο τρίτεκνος άντρας ισχυρίστηκε ότι είναι άνεργος από το 2011 και δεν έχει κανένα άλλο εισόδημα. Η σύζυγός του δεν εργάζεται και η οικογένεια δεν είναι σε θέση να εξασφαλίζει ούτε τα απαραίτητα.

Στο εδώλιο για τις τηλεφωνικές υποκλοπές κατά Καραμανλή

Σε δίκη ζητείται να παραπεμφθούν πέντε κατηγορούμενοι για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, που συγκλόνισαν την Ελλάδα με την αποκάλυψή τους περίπου 11 χρόνια μετά, σύμφωνα με την εισαγγελική εισήγηση της Μαρίας - Σοφίας Βαΐτσης προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας. Παράλληλα, προτείνεται η απαλλαγή μίας κατηγορούμενης από τις κατηγορίες.

Σελίδες