Ιούλιος 2014

Η φωτογραφία του National Geographic, που συγκίνησε την παγκόσμια κοινή γνώμη...

Το 1987, ο φωτογράφος Τζέιμς Στάνφιλντ βρισκόταν στην Πολωνία και έψαχνε να βρει την τέλεια φωτογραφία, που θα απεικόνιζε την παρακμή του ιατρικού τομέα της χώρας. Έκανε βόλτες στο νοσοκομείο, μέχρι που εντόπισε τα ανήσυχα μάτια ενός καρδιολόγου. Τον έλεγαν Ζμπινιέβ Ρελίγκα και ήταν ο άνθρωπος που έκανε την πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς στη χώρα, το 1985. Είχε σπουδάσει στο εξωτερικό, όπου δούλευε για πολλά χρόνια, πριν επιστρέψει στην Πολωνία, για να αναλάβει τη διεύθυνση της καρδιοχειργουργικής κλινικής στο Zabrze.

Tags: 

Ο άυπνος εγκέφαλος αγανακτεί

Το ότι η οικονομική κρίση και τα δυσβάσταχτα όσο και ατελέσφορα μέτρα για την αντιμετώπισή της έχουν προκαλέσει μεγάλη κοινωνική αναταραχή είναι ολοφάνερο. Λιγότερο εμφανή είναι τα συμπτώματα και οι επιβλαβείς συνέπειες αυτής της κρίσης στην καθημερινή ψυχοβιολογία και στην υγεία των νεοελλήνων.
Πίσω από τα αγχωμένα ή κατηφή πρόσωπα, καθώς και στον διάχυτο εκνευρισμό σε σχεδόν όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις και επαφές μας, αναγνωρίζει κανείς τα δείγματα της υφέρπουσας κατάθλιψης, του άγχους και της αβεβαιότητας για το μέλλον.

Tags: 

Λέσβος

Η Λέσβος είναι Eλληνικό νησί στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Είναι το τρίτο σε μέγεθος ελληνικό νησί μετά την Κρήτη και την Εύβοια, με έκταση 1.636 τ.χλμ. και ακτογραμμή 371 χλμ. Το νησί έχει πληθυσμό 85.330 κατοίκους. Διοικητικά ανήκει στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και στο Νομό Λέσβου. Βρίσκεται απέναντι από τις Τουρκικές ακτές, από το στενό της Μυτιλήνης, στα Α και από το στενό Μουσελίμ, στα Β. Έχει 2 κόλπους. Ο μεγαλύτερος είναι της Καλλονής και ο μικρότερος της Γέρας.

Tags: 

Η γυναίκα με τα περισσότερα πίρσινγκ στον κόσμο παντρεύτηκε συνταξιούχο!

Η Elaine Davidson, η γυναίκα με τα περισσότερα πίρσινγκ στον κόσμο,περισσότερα από 7.000 (!), παντρεύτηκε τον Douglas Watson, συνταξιούχο δημόσιο υπάλληλο, σε μια μια ταπεινή τελετή στον Εδιμβούργο.

Η 46χρονη Davidson, φορούσε ένα λευκό νυφικό και μια τιάρα ώστε να φαίνεται μόνο το πρόσωπό της το οποίο ήταν βαμμένο πράσινο και ήταν καλυμένο με 192 πίρσινγκς.

Σε αντίθεση ο 60χρονος άντρας της ο οποίος δεν έχει τατουάζ ή πίρσινγκ ήταν αρκετά συντηρητικά ντυμένος και κρατούσε το χέρι της αγαπημένης του μπροστά στους κατάπληκτους θεατές.

Tags: 

Λήμνος

Η Λήμνος είναι το όγδοο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας με έκταση 476 τετραγωνικά χιλιόμετρα και το τέταρτο σε μήκος ακτών (260 χιλιόμετρα). Βρίσκεται στο βόρειο Αιγαίο, στο Θρακικό πέλαγος, ανάμεσα στο Άγιον Όρος, τη Σαμοθράκη, την Ίμβρο και τη Λέσβο. Μαζί με τον Άγιο Ευστράτιο αποτελούν την επαρχία Λήμνου του νομού Λέσβου. Πρωτεύουσα και κύριο λιμάνι της Λήμνου είναι η Μύρινα, που πήρε το όνομα της γυναίκας του πρώτου βασιλιά του νησιού, του Θόαντα.

Tags: 

Μεγάλη κλοπή χοιρινού κρέατος

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή Λονδίνο του Οντάριο. Συνολικά εκλάπησαν 180 μεγάλα κομμάτια χοιρινού, των οποίων η αξία ξεπερνάει τα 20.000 δολάρια.
Τελικά, οι αστυνομικοί μετά από συντονισμένη έρευνα, κατάφεραν να εντοπίσουν το σπίτι στο οποίο φυλάσσονταν 26 από αυτά τα κομμάτια χοιρινού και να τα επιστρέψουν στον ιδιοκτήτη τους.
Μάλιστα, συνέλαβαν και έναν 33χρονο που αντιμετωπίζει κατηγορίες κλοπής και παράνομης κατοχής ξένης περιουσίας, ωστόσο παραμένει άγνωστο που βρίσκονται τα υπόλοιπα κομμάτια.

Tags: 

Μπλέξιμο στον αέρα

Ταραχή δημιουργήθηκε στον αέρα της Αυστραλίας, όταν μία αιωροπτεριστής και ένας αλεξιπτωτιστής πλαγιάς συγκρούστηκαν.
Αμφότεροι είχαν άγιο, αφού η γυναίκα που έκανε αλεξίπτωτο πλαγιάς έκανε αριστερή μανούβρα και βρέθηκε στο δρόμο του αιωρόπτερου, που χειριζόταν άνδρας.
Μετά τη σύγκρουση άρχισαν να στροβιλίζονται προς το έδαφος, καθώς το αλεξίπτωτο τυλίχθηκε γύρω από το αιωρόπτερο. Τελικά, έπεσαν σε πυκνό δάσος, παγιδευμένοι σε ύψος είκοσι μέτρων πάνω από το έδαφος.

Tags: 

Σαλαμίνα

Η Σαλαμίνα, γνωστή από την αρχαιότητα και ως Κούλουρη. Είναι το μεγαλύτερο νησί του Σαρωνικού Κόλπου και το πιο κοντινό στις ακτές της Αττικής. Βρίσκεται ΒΔ του Σαρωνικού Κόλπου και έναντι του Κόλπου της Ελευσίνας (νοτιοδυτικά του νομού Αττικής). Πρωτεύουσά της είναι η ομώνυμη πόλη. Έχει πληθυσμό 39.220, έκταση 95 τετραγωνικά χιλιόμετρα και είναι το νησί με την μεγαλύτερη πυκνότητα μόνιμου πληθυσμού στη Ελλάδα.Κατά την θερινή περίοδο ο πληθυσμός της Σαλαμίνας σημειώνει τεράστια αύξηση, καθώς υπολογίζεται κοντά στις 280.000.

Tags: 

Μια εντυπωσιακή πρόταση γάμου

Ένας άντρας αποφάσισε να κάνει πρόταση γάμου στην φίλη του και μετέπειτα σύντροφό του, γράφοντας στην άμμο της παραλίας. Μάλιστα, η πρόταση αυτή ήταν ορατή, ακόμη και από το διάστημα.
Μετά από 20 ολόκληρα χρόνια γνωριμίας ο Άντονι ζήτησε από την Έμμα να τον παντρευτεί. Οι δύο τους γνωρίστηκαν στο γυμναστήριο και έγιναν αμέσως φίλοι. Με τον καιρό ερωτεύθηκαν και άρχισαν να συζούν.

Tags: 

Μουσείο αποτυχημένων εφευρέσεων

Ένας Aυστριακός εφευρέτης κέρδισε κρατική επιχορήγηση ύψους 400.000 λιρών, προκειμένου να ιδρύσει ένα μουσείο για αποτυχημένες εφευρέσεις!

Tags: 

Σελίδες