Μάιος 2012

ΣΥΡΙΖΑ: "Οι 18 προτάσεις του Α. ...

Αντιπαραθέτοντας την δική του θέση ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της απασχόλησης είναι η ανατροπή των μνημονίων και η αναδιαπραγμάτευση του χρέους και όχι οι αόριστες προεκλογικές εξαγγελίες που με τη ΝΔ κυβέρνηση θα μετατραπούν σε νέες απολύσεις, νέους φόρους για τους εργαζόμενους και μεγαλύτερη φοροασυλία για τους πλούσιους, νέα λουκέτα σε επιχειρήσεις, νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, όπως έχουν δεσμευτεί εξάλλου τόσο ο κ. Σαμαράς, όσο και ο κ. Βενιζέλος.

ΣΗΜΕΡΑ

Κέρδη ύψους 298 εκατ. ευρώ παρουσίασε για το πρώτο τρίμηνο του 2012 η Τράπεζα Πειραιώς, που οφείλονται στην αναγνώριση του υπόλοιπου αναβαλλόμενου φόρου (έσοδο) που σχετίζεται με το PSΙ. Πριν από τη λογιστικοποίηση της φορολογικής ωφέλειας, η τράπεζα παρουσίασε ζημίες ύψους 80 εκατ. ευρώ έναντι οριακών κερδών 17 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2011.

Καϊμακόγλου: Εχουμε εμπειρία και μέταλλο

"Η ομάδα δεν είχε συνηθίσει να βρίσκεται πίσω στο σκορ, αλλά υπάρχει εμπειρία και μέταλλο. Μπήκαμε νευρικά στο παρκέ. Κλειδί ήταν το τρίποντο του Καλάθη, παρά τα δύο άστοχα που είχαν προηγηθεί, αλλά και το επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι του Σμιθ. Μέχρι στιγμής η σειρά έχει κριθεί στα επιθετικά ριμπάουντ και σήμερα περιορίσαμε τον Ολυμπιακό στα 5. Θα πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι το Σάββατο. Στην αρχή είχα πει ότι θα έχουμε αρκετές φορές break της έδρας, αλλά διαψεύστηκα. Πρόκειται για το πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα.

Κίνδυνος μπλακ άουτ στην ενέργεια

Ορατός είναι ο κίνδυνος μιας ολικής κατάρρευσης της αγοράς ενέργειας μέσα στον Iούνιο εάν δεν λυθούν τα οξυμένα προβλήματα ρευστότητας της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου. Η ΔΕΠΑ θα βρεθεί σε δυσχερή θέση το επόμενο διάστημα, δεδομένου ότι θα πρέπει να αποπληρώσει τους προμηθευτές της τη στιγμή που τα ταμεία της είναι άδεια. Υπό αυτές τις συνθήκες θα αναγκαστεί να κλείσει τις στρόφιγγες φυσικού αερίου στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας θερμικών μονάδων που της οφείλουν συνολικά περί τα 300 εκατ.

Πάνοπλος για την ισοφάριση ο Παναθηναϊκός

Ο ισχυρός άνδρας της πράσινης ΚΑΕ, Θανάσης Γιαννακόπουλος από την αρχή των τελικών δίνει το παρών στις προπονήσεις της ομάδας πριν από τους αγώνες, έτσι το ίδιο έκανε και την Τρίτη (29/5). Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος παρακολούθησε την προπόνηση και τόνωσε το ηθικό των παικτών για τον κρίσιμο αγώνα της Τετάρτης (30/5) απέναντι στους ερυθρόλευκους. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είδε όλους τους παίκτες του να παίρνουν μέρος στην προπόνηση και θα τους έχει όλους στην διάθεσή του για τον τέταρτο τελικό.

Επίλεκτος: Υπεβλήθη η προσφορά για ΕΒΖ

Προσφορά για την απόκτηση ποσοστού 82,33% της εταιρείας «Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης» υπέβαλε στις 28.05.2012 η Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία, στα πλαίσια της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος ΑΕ.

Ανακοίνωσε Ροντρίγκεζ η Ατλέτικο Μαδρίτης

Ο 26χρονος διεθνής μέσος έχει 47 συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος και γίνεται ο τρίτος ποδοσφαιριστής μετά τους Ντιέγκο Γκοντίν και Ρανταμελ Φαλκάο που κάνει το συγκεκριμένο δρομολόγιο τα τελευταία χρόνια.

Μ. Zuckerberg: Ταξίδι του μέλιτος με την Priscilla στη Ρώμη! Φωτογραφίες

Αφού πήγαν στο Κολοσσιαίο, επισκέφτηκαν τη βασιλική του Αγίου Πέτρου και έκαναν βόλτα στα Ισπανικά Σκαλιά, βρέθηκαν για φαγητό σε γνωστό εστιατόριο της περιοχής. Στις πρώτες φωτογραφίες τους, όμως, από το ταξίδι του μέλιτος, οι δυο τους δεν δείχνουν και τόσο χαρούμενοι.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - π.Τ.Σεβκούνωφ σύμβουλος Β. ...

"Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρωσική Εκκλησία συγκεντρώνει οικονομική βοήθεια για ομοδόξους χριστιανούς που υποφέρουν. Πράγματι, ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος απεθύνθηκε στο πλήρωμα της Εκκλησίας μας και συγκεντρώθηκαν χρήματα από το υστέρημα του Ρωσικού λαού. Στο παρελθόν είχαμε κάνει αντίστοιχους εράνους για τους Σέρβους του Κοσόβου και τους χριστιανούς της Τσετσενίας. Είναι φυσιολογικό να προσφέρουμε στους αναξιοπαθούντες αδελφούς μας. Αυτό το κάναμε και όταν η Ρωσική Εκκλησία δεν είχε τη δύναμη που έχει σήμερα.

Ο δορυφόρος Envisat "είδε" και το ηφαίστειο ...

Με βάση τις παρατηρήσεις του Envisat, προκύπτει ότι το βορειοανατολικό τμήμα του ηφαιστείου της Νέας Καμένης εμφάνισε άνοδο του εδάφους κατά περίπου πέντε εκατοστά το 2011, ενώ άλλες περιοχές του ηφαιστείου κατά τρία έως τέσσερα εκατοστά. Όμως κατά τους πρώτους μήνες του 2012, καταγράφεται μείωση στον ρυθμό της παραμόρφωσης του εδάφους και ταυτόχρονη υποχώρηση της σεισμικής δραστηριότητας.

Σελίδες