Στο μικροσκόπιο του οικονομικού επιτελείου μπαίνουν 15 επιδόματα

Δεκαπέντε επιδόματα συνολικού ύψους 247 εκατ. ευρώ μπαίνουν στο επίκεντρο της σημερινής σύσκεψης του οικονομικού επιτελείου με τον υπουργό Εργασίας.

Μεταξύ των επιδομάτων που θα πρέπει να αποφασιστεί αν θα περικοπούν ή αν θα αντικατασταθούν περιλαμβάνεται το επίδομα θέρμανσης, παροχές διακοπών προς ασφαλισμένους διαφόρων ταμείων, κάρτες δωρεάν μεταφορών μέσω των ΚΤΕΛ, καθώς και προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος μετά από το τέλος της σύσκεψης του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης δήλωσε πως "δεν τίθεται κανένα ζήτημα περικοπής επιδομάτων ειδικών κατηγοριών, όπως για παράδειγμα τα αναπηρικά επιδόματα ή τα οικογενειακά επιδόματα". Αντίθετα, όπως διευκρίνισε ο υπουργός αναφερόμενος στα συγκεκριμένα επιδόματα "αν είναι να τα πειράξουμε θα είναι για να τα αυξήσουμε".

Στη σύσκεψη που διήρκησε δυόμιση ώρες συμμετείχαν οι υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Κατρούγκαλος, Γιώργος Χουλιαράκης και Θεανώ Φωτίου. Αναφερόμενος στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), την εφαρμογή του οποίου σε όλη τη χώρα από το 2017 προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού, ο Γ. Κατρούγκαλος διευκρίνισε ότι όπου υπάρχουν επικαλύψεις κοινωνικών επιδομάτων, με το ΚΕΑ, δεν υπάρχει λόγος αυτά τα επιδόματα να παραμείνουν.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το επίδομα θέρμανσης, επισήμανε ότι το κονδύλι των 105 εκατ. ευρώ έχει ενταχθεί κανονικά στον προϋπολογισμό του επομένου έτους.