Ο Παλαιοκώστας της Αυστραλίας

Joseph Bolitho Johns (c. 1826-1813 August 1900), περισσότερο γνωστός ως Moondyne Joe, ήταν περισσότερο γνωστός ως ο bushranger της Δυτικής Αυστραλίας. Γεννημένος στη φτώχια και σε σχετικά δύσκολες συνθήκες, έγινε απατεωνίσκος και ληστής με μια ισχυρή αίσθηση της αυτοδιάθεσης. Τον θυμούνται όλοι ως ένα άτομο που είχε διαφύγει πολλές φορές από τη φυλακή.

Ως τιμωρία για την διαφυγή του και για τις ληστείες που διαπράχθηκαν , ο Moondyne Joe έλαβε πέντε χρόνια σκληρής εργασίας, για το υπολοίπου της ποινής του . Ελήφθησαν έκτακτα μέτρα για να εξασφαλίσουν ότι ο Moondyne Joe δεν θα καταφέρει να αποφύγει και πάλι . Είχε μεταφερθεί στη φυλακή Fremantle , όπου ενα ειδικό κελί έγινε για αυτόν χτισμένο από πέτρα , με επένδυση στρωτήρες αγιόξυλο και πάνω από 1000 καρφιά . Είχε οριστεί να εργαστεί στο σπάσιμο πέτρας και εργάστηκε υπό τη συνεχή επίβλεψη ενός δεσμοφύλακα . Ο κυβερνήτης John Hampton ήταν τόσο σίγουρος για τις ρυθμίσεις , που ακούστηκε να λέει στον Moondyne Joe " Αν βγείς και πάλι , εγώ θα σε συγχωρήσω » .
Παρόλα αυτά ο Moondyne Joe κατάφερε να βγεί και πάλι σπάζοντας τις πέτρες με τη βαριοπούλα που χρησιμοποιούσε στο λατομείο της φυλακής κάνοντας καταναγκαστικά έργα...

Tags: