Οι καταθέσεις Νικολούλη και αστυνομικού που καίνε τη «μαύρη χήρα» του 42χρονου καπετάνιου

Μεγάλη ένταση επικράτησε και χθες στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Τρίπολης όπου διεξάγεται η δίκη για τη δολοφονία του καπετάνιου Θανάση Λάμπρου, με κατηγορούμενη τη σύζυγο και μητέρα του παιδιού του,

Αιτία στάθηκε η κατάθεση υψηλόβαθμου αστυνομικού ο οποίος είχε ασχοληθεί με την υπόθεση. Ο αστυνομικός ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της προανάκρισης η Δήμητρα Βούλγαρη, η χήρα και φερόμενη ως δολοφόνος του καπετάνιου, του είχε αναφέρει προφορικά ότι θα ομολογούσε για την πράξη της, χωρίς ωστόσο να πάρει τελικά την έγγραφη απολογία της. Η αποστροφή αυτή προκάλεσε την οργή των δυο συνηγόρων της κατηγορουμένης οι οποίοι ζήτησαν την εξαίρεση του μάρτυρα.

Τα αίματα είχε ανάψει ήδη η κατάθεση της Αγγελικής Νικολούλη, η οποία αναφερόμενη στην φερόμενη ως δολοφόνο, είπε ότι της έκανε μεγάλη εντύπωση η ψυχραιμία και ο τρόπος που μιλούσε για το θύμα ενώ ανέδειξε σκοτεινές πτυχές του εγκλήματος που πριν από δυο χρόνια συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Αρχικά τόνισε στους δικαστές τις λεπτομέρειες με τις οποίες απαντούσε στις ερωτήσεις των συνεργατών της εκπομπής της όταν επισκέφτηκαν τη χήρα στο Ναύπλιο για τα γυρίσματα της εκπομπής.

Η κατηγορούμενη όχι μόνο δεν φαίνονταν σοκαρισμένη όταν τους αφηγούνταν τα όσα είδε από την εικόνα του δολοφονημένου άνδρα, αλλά νηφάλια και με αδιάφορο ύφος τους ανέφερε ακριβείς ώρες και γεγονότα. Όταν τη φιλοξένησε στην εκπομπή της, στα διαλείμματα της εκπομπής απευθύνθηκε στο δικηγόρο και στον γαμπρό της ρωτώντας τους αν τα είπε καλά κι αν βγαίνει ωραία στο γυαλί. Επίσης, όταν μιλούσε για το θύμα ποτέ δε χρησιμοποίησε το όνομά του αλλά τη λέξη 'αυτός'.