Οδηγός λεωφορείου στην Κρήτη έπαιζε κορώνα γράμματα τη ζωή τον επιβατών του οδηγώντας μεθυσμένος!

Γενικά ως Έλληνες δε φημιζόμαστε για το σεβασμό που δείχνουμε ως προς την τήρηση των κανόνων οδηγικής συμπεριφοράς με βάση τα Ευρωπαϊκά δεδομένα. Όλα τα στοιχεία μάλιστα δείχνουν πως δε συμμορφωνόμαστε όσο περνούν τα χρόνια αλλά αντιθέτως τα πράγματα χειροτερεύουν. Στην Κρήτη ιδιαίτερα οι παραβάσεις το Κ.Ο.Κ φαίνεται να είναι ακόμα συχνότερες και τα φαινόμενα οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ με συνέπεια πλήθος ατυχημάτων να είναι πιο συνήθη από οπουδήποτε αλλού. Αλλά αυτό που έγινε αυτή τη φορά δεν έχει ομολογουμένως ξαναγίνει.

Στην Κρήτη και πάλι και συγκεκριμένα στο νομό Λασιθίου, λεωφορείο του ΚΤΕΛ εκτελούσε το δρομολόγιο Ελούντα- Άγιος Νικόλαος. Διερχόμενοι οδηγοί διαπίστωσαν ότι το λεωφορείο, έτρεχε σαν τρελό, μάλιστα καβάλησε πεζοδρόμια κ χτύπησε σταθμευμένο όχημα. Οι οδηγοί- μάρτυρες του συμβάντος ειδοποίησαν την Τροχαία, η οποία τον εντόπισε και τον ακινητοποίησε. Κάνοντας του αλκοτέστ διαπίστωσαν ότι ο οδηγός βρισκόταν σε μέθη, καθώς τα επίπεδα αλκοόλης στο αίμα του ήταν πολύ πάνω από το ανώτατο αποδεκτό όριο.

Το χειρότερο όλων βέβαια είναι ότι ο οδηγός δεν ήταν μόνος στο λεωφορείο, ώστε να είναι υπεύθυνος μόνο για τον εαυτό του κ να επωμιστεί εκείνος τυχόν συνέπειες αλλά είχε και επιβάτες. Μεταξύ αυτών μάλιστα βρίσκονταν και πολλοί ανήλικοι μαθητές που χρησιμοποιούν τη γραμμή των ΚΤΕΛ για να μεταβούν στο σχολείο κ να επιστρέψουν σπίτι τους. Το γεγονός αυτό καθιστά την πράξη του οδηγού ακόμα σοβαρότερη και για το λόγο αυτό συνελήφθη, πέρασε τη διαδικασία αυτοφώρου και σχηματίστηκε δικογραφία που τον βαρύνει.