Νέο πανελλήνιο ρεκόρ από Φιλιππίδη

 

Ο Κώστας Φιλιππίδης κατέρριψε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ, με άλμα στα 5.76μ., στο μίτινγκ στίβου που γίνεται στο Λαντάου της Γερμανίας.

 

Ο έλληνας επικοντιστής, ο οποίος πήρε την έβδομη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, στο μίτινγκ στίβου της γερμανικής πόλης πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5.41μ., με τη δεύτερη τα 5.61μ, με την πρώτη τα 5.71μ., πριν περάσει με την τρίτη τα 5.76μ, καταρρίπτοντας το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ (5.75μ.) που είχε αρχικά πετύχει στη Σμύρνη στις 18/8/2005 και έπειτα ισοφαρίσει στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Νταεγού.
Να σημειωθεί πως ο 26άχρονος πρωταθλητής, που κατέχει το πανελλήνιο ρεκόρ με 5.75μ. και στον κλειστό στίβο από τον περασμένο Φεβρουάριο στους βαλκανικούς αγώνες της Κωνσταντινούπολης, είδε τον "ασημένιο" Ολυμπιονίκη του Λονδίνου, γερμανό Μπγιορν Οτο να ξεπερνά τα 5.81μ., αποφασίζοντας έτσι να πάει απευθείας στα 5.86μ., προκειμένου να πάρει και την πρώτη θέση, ωστόσο απέτυχε τρεις φορές, με αποτέλεσμα να μείνει δεύτερος.
Το βάθρο τέλος στο Λαντάου συμπλήρωσε ένας άλλος γερμανός, ο "χάλκινος" στο Λονδίνο, Ράφαελ Χολντζέπε, με 5.71μ.