Νέοι θάνατοι στην Ινδία.

Δίχως τελειωμό φαίνεται να είναι το κύμα θανάτου που έχει σαρώσει το γυναικείο πληθυσμό της Ινδίας, μετά απο μαζική εκστρατεία στείρωσης που οργανώθηκε.

Λόγω των σκουριασμένων χειρουργικών εργαλείων που χρησιμοποιήθηκαν για τις επεμβάσεις ,8 γυναίκες έχασαν τη ζωή τους, ενώ δεκάδες άλλες νοσηλεύονται ακόμα, καθώς παρουσίασαν σοβαρές επιπλοκές.

Στα θύματα ήρθαν για να προστεθούν ακόμα 4 γυναίκες και απο έρευνα που έγινε, προέκυψε πως, εκτός απο τα σκουριασμένα χειρουργικά εργαλεία, υπάρχει και άλλη αίτια για την κατάσταση υγείας όλων αυτών των γυναικών. Τα αντιβιοτικά που χορηγήθηκαν στις ασθενείς, ήταν ακατάλληλα.

Η ινδική αστυνομία συνέλαβε τον ιδιοκτήτη της Mahawar Pharma, μίας μικρής φαρμακευτικής εταιρείας στο Τσατίσγκαρ, και τους γιους του, και σφράγισε τις εγκαταστάσεις της όταν προέκυψε ότι αντιβιοτικά παρασκευής της, που περιέχουν την ουσία σιπροφλοξασίνη, είναι μεταξύ των σκευασμάτων που χορηγούνται στην κλινική στείρωσης όπου σημειώθηκαν οι θάνατοι.

Περισσότεροι από 100 ασθενείς που έλαβαν το σκεύασμα νοσηλεύονται στο Ινστιτούτο Ιατρικών Επιστημών του κρατιδίου Τσατίσγκαρ, εκεί όπου κατέληξε ο ένας από αυτούς, ανακοίνωσαν οι νοσοκομειακές αρχές που αρνήθηκαν να δώσουν στη δημοσιότητα το όνομά του γιατί τους απαγορεύεται να κάνουν δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Tags: