Νέα δεδομένα σην υπόθεση του μοντέλου που κρατείται στο Χονγκ Κονγκ για κατοχή ναρκωτικών

Ο Δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου είναι ο συνήγορος υπεράσπισης του 20χρονου μοντέλου που συνελήφθει πέρυσι στο Χονγκ με αξιοσημείωτη ποσότητα κοκαίνης στις αποσκευες της. Μέσω του συνηγόρου της λοιπόν μαθαίνουμε ότι το μοντέλο βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση τις περισσότερες φορές μιας και αφενός τη διακατέχει απαισιοδοξία αλλά κυρίως επειδή έχει να δει την οικογένεια της από τα Χριστούγεννα του 2017 και της λείπουν παρα πολύ. Μόνο μέσω τηλεφωνου επικοινωνούν ανά διαστήματα.

Το δικαστήριο που θα κρίνει την υπόθεση του μοντέλου θα γίνει τον Μάρτιο του 2019 και τότε είναι που η κοπέλα θα μπορέσει να ξαναδει τους γονείς της. Το μοντέλο κρατείται σε φυλακές ανηλίκων μέχρι να κλέισει το 21ο έτος της ηλικίας της. Εκεί οι συνθήκες είναι πολύ καλες καθώς μπορεί να διαβάζει, να γυμνάζεται και να εργάζεται. Εαν δεν απαλλαγεί των κατηγοριών της μέχρι να κλέισει τα 21 της χρόνια, θα χρειαστεί να μεταφερθεί σε φυλακές ενηλίκων όπου οι συνθήκες είναι πολύ χειρότερες κι αυτό δεν το θέλει κανεις.

Ο γνωστός δικηγόρος πιστεύει ακόμα και σε αθώωση της καθώς με έρευνα που πραγματοποίησε βρήκε αντίστοιχη υποθέση, όπου στο ίδιο αεροδρόμιο πέρυσι συνελήφθησαν δύο κοπέλες Ρωσικής καταγωγής, με μεγαλες ποσότητες ναρκωτικών στην κατοχή τους επίσης. Αφού περέμειναν περίπου ενάμιση χρόνο στις φυλακές εκεί, αθωώθηκαν ύστερα από δίκη. Αυτό δίνει και στο 20χρονο μοντέλο μια συγκρατημένη αισιοδοξία που κάποιες φορές είναι ενθαρρυντική, άλλες πάλι δεν είναι αρκετή για να της φτιάξει τη διάθεση και παραμένει αμίλητη και κλεισμένη στον εαυτό της.

Ο κύριος Κεχαγιόγλου ισχυρίζεται πως έχει καταθέσει στοιχεία στις ντόπιες αρχές πως τρίτο πρόσωπο ενέπλεξε την κοπέλα εν αγνοία της. Πρόκειται για ανδρα Ρουμανικής καταγωγής, τον οποίον γνώριζε από τη Μυτιλήνη καθώς είναι ιδιοκτήτης καταστήματος με κινητά τηλέφωνα και ο οποίος φέρεται να την χρησιμοποίσε και την ενοχοποίησε στη συνέχεια. Αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιγχθεί τελικά η πολύκροτη αυτή υπόθεση.