Ιχθυοκαλλιέργειες Β. Γείτονας & Σία Ε.Ε.

Τον Νοέμβριο του 2011 ο «Γαστρονόμος» έχασε έναν αγαπημένο συνεργάτη, τον συγγραφέα, μάγειρα και δημοσιογράφο Αλέξανδρο Γιώτη, ο οποίος στα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε αφιερωθεί στην ανάδειξη προϊόντων και παραγωγών από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ηπειρο. Στη μνήμη του θεσπίστηκε φέτος ένα νέο βραβείο, αποκλειστικά για αυτή την παραγνωρισμένη περιοχή της Ελλάδας. Και τι πιο ταιριαστό, στην πρώτη αυτή απονομή του, να δοθεί σε έναν παραγωγό που ο ίδιος ο Γιώτης γνώριζε προσωπικά, εκτιμούσε και ενθάρρυνε, τον ιχθυοκαλλιεργητή Βαγγέλη Γείτονα. Πριν από τριάντα χρόνια, όταν πρωτοξεκίνησε, δεν φανταζόταν ότι σήμερα η επιχείρησή του θα είχε τζίρο που ξεπερνά τα 2.300.000 ευρώ. Η μονάδα του βρίσκεται στο Ψαθοτόπι Αρτας, σε μια έκταση 130 στρεμμάτων. Εκεί, με 17 άτομα προσωπικό εκτρέφει, τυποποιεί, συσκευάζει και διακινεί στις αγορές του κόσμου κυρίως καπνιστά χέλια, σε παραγωγή που φτάνει τους 250 τόνους. Με τον εργονομικό σχεδιασμό των δεξαμενών όπου ζουν τα χέλια, με τη χρήση ωφέλιμων πετρωμάτων για τη διαύγαση του νερού και με την αξιοποίηση των φυσικών πηγών ενέργειας, έχει καταφέρει να παράγει σε ένα πρότυπο τυποποιητήριο έναν εκλεκτό μεζέ με υπογραφή ελληνική και φήμη παγκόσμια.Πληροφορίες, τηλ.: 26810-26.640, www.eelgeitonas.com Τα προϊόντα Γείτονα βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.Το βραβείο απένειμε η δημοσιογράφος Κορίνη Γιώτη, συνοδοιπόρος του Αλέξανδρου Γιώτη στη ζωή.