Εξαρθρώθηκε σπείρα ανήλικων με 80 ληστείες σε βάρος οδηγών

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Αχαρνών, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος οδηγών αυτοκινήτων, ταξί και πεζών καθώς και κλοπές από οχήματα και οικίες στην περιοχή των Αχαρνών.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν στην περιοχή της Αγιά Σωτήρας στις Αχαρνές, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, πέντε ανήλικοι Ρομά, μέλη της σπείρας. Επιπλέον συνελήφθησαν και δύο εκ των γονέων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, ενώ αναζητούνται τρεις συνεργοί τους.

Στο πλαίσιο έρευνας, σχετικά με τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών υποθέσεων ληστειών και διαρρήξεων στην περιοχή των Αχαρνών, εξακριβώθηκε η εγκληματική δράση των ανωτέρω οι οποίοι από τον Φεβρουάριο τρέχοντος έτους είχαν συστήσει ομάδα.

Ειδικότερα, τα μέλη της σπείρας δρούσαν με διάφορους τρόπους και συγκεκριμένα στις περιπτώσεις που τα θύματα τους ήταν οδηγοί ταξί, προσποιούμενοι τους πελάτες, επιβιβάζονταν στα οχήματα από διάφορα σημεία του λεκανοπεδίου και αφού τους οδηγούσαν στην περιοχή της Αγιά Σωτήρας, με τη χρήση σωματικής βίας αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές.

Σε άλλες περιπτώσεις, σταματούσαν με διάφορα τεχνάσματα την πορεία των οχημάτων καθώς και των πεζών και ακολούθως τους λήστευαν. Σε άλλες περιπτώσεις προέβαιναν στην διάρρηξη-κλοπή οικιών και σταθμευμένων οχημάτων.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί συνολικά 57 ληστείες και 21 κλοπές, και ειδικότερα, 33 ληστείες σε βάρος οδηγών οχημάτων, 14 ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί, 10 ληστείες σε βάρος πεζών, 16 διαρρήξεις-κλοπές από οικίες και 5 κλοπές από οχήματα.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.