Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μεταναστών

Δύο μέλη κυκλώματος, που κρατούσε φυλακισμένους και αλυσοδεμένους αλλοδαπούς σε διαμέρισμα στο Παγκράτι, προκειμένου να τους αποσπούν σημαντικά χρηματικά ποσά για λύτρα, συνελήφθησαν προχθές για την αρπαγή τριών υπηκόων Πακιστάν, ενώ δύο ακόμα συνεργοί τους αναζητούνται.

Πρόκειται για έναν 21χρονο και έναν 52χρονο, επίσης Πακιστανικής υπηκοότητας, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος τους και παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι τέσσερις δράστες, στις 18-2-2016 προσέγγισαν στην πλατεία Ομονοίας τρεις ομοεθνείς τους και με το πρόσχημα της διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα, τους οδήγησαν σε διαμέρισμα στο Παγκράτι. Ακολούθως, με την απειλή όπλων και μαχαιριών τους ακινητοποίησαν και τους έδεσαν με αλυσίδες ζητώντας τους χρήματα για να τους απελευθερώσουν.

Προχτές, ένας εκ των απαχθέντων κατάφερε να διαφύγει και έτσι αποκαλύφθηκε η εγκληματική δράση των συλληφθέντων.

Όπως ακολούθως προέκυψε, οι δράστες προσέγγιζαν πρόσφυγες ή μετανάστες σε σημεία συγκέντρωσής τους στην Αθήνα και υποσχόμενοι την γρήγορη και ασφαλή μετάβασή τους σε χώρες της βόρειας Ευρώπης, τους οδηγούσαν στο διαμέρισμα στο Παγκράτι. Εκεί, τους κρατούσαν παράνομα, εκβιάζοντας τους ίδιους και τους συγγενείς τους να τους καταβάλλουν το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ για την απελευθέρωση τους.

Από την κατ' οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αλυσίδες, λουκέτα και μία χαρτοταινία, τα οποία είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες για να δέσουν τους απαχθέντες.

Η αστυνομία συνεχίζει την έρευνα ώστε να εξιχνιαστούν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις, όπως επίσης αναζητούν και έναν ημεδαπό συνεργάτη των αλλοδαπών Πακιστανικής υπηκοότητας.

Tags: