Αυτόχειρες τα θύματα στα καμένα Ι.Χ. εκτιμά η Αστυνομία

Αυτοκτονίες «βλέπει» η αστυνομία πίσω από τα δύο απανθρακωμένα πτώματα που εντοπίστηκαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις χθες τα ξημερώματα σε Σκαραμαγκά και Καβούρι.

Σε αυτό το συμπέρασμα οδήγησαν τα πρώτα ευρήματα της έρευνας του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, ενώ εκκρεμούν τα ευρήματα της νεκροψίας - νεκροτομής που μπορούν να ανατρέψουν τα δεδομένα. Οι αστυνομικοί φέρονται να ταυτοποίησαν τα θύματα με κριτήριο την ιδιοκτησία των δύο Ι.Χ. μέσα στα οποία βρέθηκαν τα απανθρακωμένα πτώματα. Στη συνέχεια, συγκέντρωσαν πληροφορίες από το οικογενειακό τους περιβάλλον, οι οποίες κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι οι δύο θάνατοι οφείλονται σε αυτοκτονία.

Σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση, στις 3 π.μ. άνδρες της Πυροσβεστικής εντόπισαν απανθρακωμένο άτομο ενώ επιχειρούσαν για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στη λεωφόρο Σχιστού, στον Σκαραμαγκά. Στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν υπολείμματα πλαστικού μπουκαλιού, εύρημα που –σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το θύμα φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα– οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι αυτοπυρπολήθηκε για να θέσει τέρμα στη ζωή του. Το θύμα είναι συγγενής αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. Στη δεύτερη περίπτωση, αντίστοιχα, το απανθρακωμένο πτώμα που βρέθηκε σε αυτοκίνητο στο Καβούρι φέρεται να ανήκει σε έμπορο κρεάτων που διέμενε στο Παγκράτι. Στο αυτοκίνητο δεν βρέθηκαν υπολείμματα κάποιου εμπρηστικού μηχανισμού ή κάποιου δοχείου με εύφλεκτο υγρό. Το θύμα φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά και ψυχολογικά προβλήματα, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είχε και στο παρελθόν αποπειραθεί να αυτοκτονήσει περισσότερες από μία φορές. Πάντως, σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας - νεκροτομής στις δύο σορούς. Από τα αποτελέσματα της διαδικασίας αναμένεται να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν τα πρώτα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας. Την ευθύνη της αστυνομικής προανάκρισης έχει το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας.