Αρχίζει αύριο το διεθνές συνέδριο δημάρχων στην Αθήνα με θέμα τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών

Αρχίζουν αύριο το πρωί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου Δημάρχων N-O-W, σχετικά με τη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Η εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας δημιουργεί μεγάλες προκλήσεις για τις τοπικές κοινότητες στις παραμεθόριες (και όχι μόνο) περιοχές. Για τον λόγο αυτό, δήμαρχοι από τους επηρεαζόμενους δήμους στην Ελλάδα, την Τουρκία και την Ιταλία θα συναντηθούν, ώστε να αξιολογήσουν τη συμφωνία αυτή, μαζί με αντιπροσώπους από ΜΚΟ, μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ειδικούς, πρόσφυγες, καθώς και τον Gerald Knaus, επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Σταθερότητας (European Stability Initiative-ESI), που συμμετείχε αρχικά στον σχεδιασμό της πρότασης για τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

Το συνέδριο πραγματοποιείται υπό την επιμέλεια του Hannes Swoboda, πρώην Ευρωβουλευτή, Προέδρου της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατικών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μέλους του διοικητικού συμβουλίου του «Bruno Kreisky Forum» για τον Διεθνή Διάλογο, με έδρα τη Βιέννη, Αυστρία

Πότε: 21-23 Ιουλίου 2016, έναρξη συνεδρίου 22 Ιουλίου στις 9 π.μ.
Πού: Τεχνόπολις, Πειραιώς 100, Γκάζι, Αθήνα, ΤΚ 11854

Το συνέδριο δεν είναι ανοιχτό στο κοινό.

Tags: