Ιούνιος 2017

Προφυλακιστέο το πλήρωμα του πλοίου που μετέφερε 1,5 εκατ. πακέτα λαθραία τσιγάρα

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Πειραιά οι έξι Ουκρανοί υπήκοοι, πλήρωμα του φορτηγού «GOLENDRI» με σημαία Τανζανίας, το οποίο είχε εντοπιστεί σε θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης να μεταφέρει στα αμπάρια του 1.557.200 λαθραία πακέτα τσιγάρα.

Το πλήρωμα στις καταθέσεις του φέρεται να αρνήθηκε ότι το πλοίο πραγματοποιούσε λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Ο Γολγοθάς ενός πολίτη: Θεωρείται νεκρός εδώ και 14 χρόνια

Μια περιπέτεια που κρατά εδώ και 14 χρόνια ζει ένας πολίτης, ο οποίος θεωρείται νεκρός– λόγω συνωνυμίας – και αδυνατεί να αποδείξει το αντίθετο....

Κολομβιανοί οι δράστες της κλοπής ιατρικών μηχανημάτων από νοσοκομεία

Τρεις Κολομβιανοί είναι οι δράστες της κλοπής ιατρικών μηχανημάτων από τα νοσοκομεία Αγιος Σάββας, Λάρισας, Λαμίας και Βόλου.

Οι δράστες βρίσκονται σε χώρα της Λατινικής Αμερικής ενώ η ΕΛΑΣ εντόπισε ένα μέρος των μηχανημάτων που θα επιστραφούν στα νοσοκομεία από όπου επκλάπησαν.

Την πολύκροτη υπόθεση εξιχνίασε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής (ΔΑΑ), ενώ αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η ενημέρωση από τον διευθυντή της ΔΑΑ Χρήστο Παπαζαφείρη.

Ερχεται το τέλος της δωρεάν πλαστικής σακούλας και στην Ελλάδα

Η Ελλάδα έχει μείνει πολύ πίσω στην μάχη για την καταπολέμηση της κατάχρησης της πλαστικής σακούλας. Η χώρα μας δεν έχει πάρει καμία πρωτοβουλία ακόμη προς την κατεύθυνση αυτή και κινδυνεύει με βαριά πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήδη χώρες του τρίτου κόσμου έχουν πάρει πρωτοβουλίες με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Ουγκάντα που έχει απαγορεύσει την χρήση πλαστικής σακούλας. Στην Ελλάδα το πρόβλημα είναι κυρίως περιβαλλοντολογικό καθώς 1 στα 2 απορρίμματα στο βυθό της θάλασσας στην Ελλάδα είναι πλαστικές σακούλες ενώ 1 στα 4 ψάρια ανοιχτής θάλασσας μπορεί να περιέχει μικροπλαστικά.

Τουρκία: Συνετρίβη ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας - Πληροφορίες για 13 νεκρούς

Ελικόπτερο της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας συνετρίβη στην επαρχία Σιρνάκ της Νοτιανατολικής Τουρκίας όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Στο ελικόπτερο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες επέβαιναν 13 Τούρκοι αξιωματικοί κάποιοι εκ των οποίων υψηλόβαθμοι.

Όπως μεταδίδει το δίκτυο Dogan επικαλούμενο στρατιωτική πηγή το ελικόπτερο συνετρίβη τρία μόλις λεπτά μετά την απογείωσή του πιθανότατα μετά από σύγκρουσή του με ηλεκτροφόρα καλώδια.