Ιούλιος 2016

Έγκλημα στην Κλειτορία Αχαΐας με θύμα 54χρονο

Ένας 54χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος σκοτώθηκε σήμερα τα ξημερώματα όταν αποπειράθηκε να χωρίσει δύο άνδρες, αλβανικής υπηκοότητας, που καβγάδιζαν.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Κλειτορία Αχαΐας περίπου στις 3.00 πμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kalavytanews.com, το θύμα πήγε να τους χωρίσει και δέχθηκε θανάσιμο πλήγμα από 38χρονο και θαμώνα του μαγαζιού.

Πηγές αναφέρουν πως ο δράστης που συνελήφθη, γρονθοκόπησε στο στέρνο τον άτυχο 54χρονο, με αποτέλεσμα το θύμα να χάσει τις αισθήσεις του. Αμέσως μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κλειτορίας, όπου και κατέληξε.

Tags: 

Αρχίζει αύριο το διεθνές συνέδριο δημάρχων στην Αθήνα με θέμα τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών

Αρχίζουν αύριο το πρωί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου Δημάρχων N-O-W, σχετικά με τη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Tags: 

Μηχανοκίνητη πορεία στη Θεσσαλονίκη

Μηχανοκίνητη πορεία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Tη διαδήλωση πραγματοποιούν οι συμμετέχοντες στο «Νo Border Camp» που έχει στηθεί εδώ και μέρες στους χώρους του ΑΠΘ.

Η πορεία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 09.30 και πιθανότατα θα κινηθεί προς δομές φιλοξενίας προσφύγων της πόλης, χωρίς ωστόσο ακόμη να έχει διευκρινιστεί σε ποιες.

Πηγή: Seleo.gr

Tags: 

«Καμπανάκι» της ΠΟΕΔΗΝ για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία

Μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και ιατροφαρμακευτικά σκευάσματα διαπιστώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σε έρευνα που δημοσιεύει για τα Δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

Στην έρευνα τονίζει ότι τα προβλήματα είναι «σε μη διαχειρίσιμα επίπεδα», εξαιτίας της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης. Προσθέτει ότι η χρηματοδότηση των νοσοκομείων είναι 1,156 δισ. ευρώ, εν αντιθέσει με πέρυσι που ήταν 1,5 δισ. ευρώ, 350 εκατ. ευρώ, λιγότερα και οι κενές οργανικές θέσεις αγγίζουν τις 33.000.

«Θα αυξηθούν οι ελλείψεις προσωπικού»

Tags: 

Σέρρες: Ελεύθερος ο 66χρονος που σκότωσε με φτυάρι το σκυλί της γειτόνισσας του

Ελεύθερος αφέθηκε ο 66χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε με φτυάρι το σκυλί της γειτόνισσας του σε χωριό των Σερρών. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης με την αυτόφωρη διαδικασία στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σερρών, ενώ η δίκη του ορίστηκε για τις 21 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 66χρονος φέρεται ότι χτύπησε κατ' επανάληψη ένα ημίαιμο λυκόσκυλο, όταν αυτό μπήκε στην αυλή του σπιτιού του. Ο ίδιος, προανακριτικά, υποστήριξε ότι το σκυλί κινήθηκε επιθετικά προς τα οικόσιτα πτηνά και αιγοπρόβατα που διατηρεί στο συγκεκριμένο τμήμα της κατοικίας.

Tags: 

Τσαμπί σταφύλια πουλήθηκε αντί 10.000 ευρώ στην Ιαπωνία

Σε τιμή ρεκόρ πουλήθηκε την Πέμπτη στην Ιαπωνία ένα… τσαμπί σταφύλια, με τον αγοραστή του να καταβάλει σχεδόν 10.000 ευρώ.

Τα περίπου 30 σταφύλια που είχε το τσαμπί, ποικιλίας «Ruby Roman», είχαν μέγεθος... μπάλας του πινγκ πονγκ.

Περιχαρής, ο νέος κάτοχος των σταφυλιών Τακαμάρου Κονίσι, δήλωσε ότι προτίθεται να εκθέσει τα φρούτα στο κατάστημά του, προτού τα δοκιμάσουν οι πελάτες του.

Tags: 

Αυτοκτόνησε 46χρονος στην Ηλεία

Τέλος στη ζωή του έβαλε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής ένας άνδρας, 46 ετών, στην παραλία Ταξιαρχών στη Ζαχάρω Ηλείας. Ο αυτόχειρας, ο οποίος καταγόταν από το Γιαννιτσοχώρι, χρησιμοποίησε όπλο.

Σύμφωνα με άρθρο σε τοπική εφημερίδα, ο 46χρονος είχε ενημερώσει στενό συγγενικό πρόσωπο για την πρόθεσή του, γνωστοποιώντας και την τοποθεσία στην οποία θα προέβαινε στο απονενοημένο διάβημα.

Ωστόσο, ο συγγενής του δεν πίστεψε τα λεγόμενα του 46χρονου ώστε να προλάβουν το μοιραίο γεγονός και να «αφοπλίσουν» το χέρι του άτυχου άνδρα.

Tags: 

Νέα προγράμματα για 3.737 θέσεις πλήρους απασχόλησης 8μηνης διάρκειας σε 17 Δήμους

Τη δημόσια πρόσκληση για τους εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων δημοσίευσε ο ΟΑΕΔ, για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του πίνακα κατάταξης ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης, μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε 17 δήμους (επιβλέποντες φορείς), θύλακες υψηλής ανεργίας, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων για 3.737 θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Ζάκυνθος: Σύλληψη ακόμη δύο Σέρβων για διακίνηση ναρκωτικών

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου δύο υπήκοοι Σερβίας, ηλικίας 21 και 22 ετών, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, οι δύο Σέρβοι κατελήφθησαν να έχουν στην κατοχή τους αλλά και σε χώρο στον οποίο διέμεναν προσωρινά στην περιοχή του Λαγανά 56 ναρκωτικά χάπια «ecstasy», ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης σε συσκευασίες, συνολικού βάρους 62,9 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 420 ευρώ και 560 δηναρίων Σερβίας.

Tags: 

Κατερίνη: Επιχείρησε να βάλει φωτιά σε κατάστημα της ΔΕΗ γιατί του έκοψαν το ρεύμα

Ένας 48χρονος στην Κατερίνη επιχείρησε να βάλει φωτιά σε κατάστημα της ΔΕΗ επειδή η επιχείρηση του έκοψε το ρεύμα, λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.

Αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, ακινητοποίησαν τον 48χρονο και τον συνέβαλαν, χωρίς να κάνει πράξη την απειλή του. Ο συλληφθείς κρατείται με τις κατηγορίες της απόπειρας εμπρησμού και της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

Όπως έγινε γνωστό, ο άνδρας πήγε αρχικά γύρω στις 13.00 στο κατάστημα, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Ειρήνης, ζητώντας από τους υπαλλήλους της ΔΕΗ να επανασυνδέσουν το ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι του.