Ύποπτοι εξτρεμιστές στη χώρα μας

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές στον Έβρο έπειτα από τη σύλληψη στην Αλεξανδρούπολη τριών ανδρών που θεωρούνται ύποπτοι για εξτρεμιστική δράση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις συλληφθέντες είναι Βρετανοί ιρακινής καταγωγής, οι οποίοι στηρίζουν τον αγώνα των Κούρδων κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου σε Ιράκ και Συρία.

Ένας 28χρονος και ένας 22χρονος τέθηκαν υπό κράτηση το απόγευμα του Σαββάτου, όταν διαπιστώθηκε ότι μέσα στο τροχόσπιτό τους, έκρυβαν ένα μικρό οπλοστάσιο. Το τροχόσπιτο εντοπίστηκε στην περιοχή του Φάρου κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Μετά την έρευνα της Αστυνομίας εντός του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 23 όπλα και 45.000 σφαίρες των 22mm.

Mετά από σύλληψη που προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. και σε έναν 39χρονο, ο οποίος μετέφερε βαρύ οπλισμό με το τροχόσπιτό του. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου εντός του οχήματος κοντά στον τελωνειακό σταθμό εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν: Δέκα διόπτρες, 220.000 σφαίρες και εφτά όπλα.

Οι συλληφθέντες σκόπευαν να περάσουν τα σύνορα με την Τουρκία και είναι πολύ πιθανό να είχαν τελικό προορισμό τη Συρία, όπου μαίνεται η εμφύλια σύρραξη ή το Ιράκ όπου Κούρδοι μαχητές Πεσμεργκά συγκρούονται με εξτρεμιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Tags: