ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ

Η Hybrid Air Vehicles Ltd (HAV), η οποία δημιούργησε το υβριδικό σκάφος, δήλωσε πως αναμένει τα επόμενα χρόνια να υπάρχουν τόσα αερόπλοια στους ουρανούς όσα και τα ελικόπτερα, καθώς είναι φιλικά προς το περιβάλλον και αποτελούν μια αποδοτική λύση για τη μεταφορά εκατοντάδων τόνων φορτίου σε δυσπρόσιτες περιοχές σε όλο τον κόσμο, καθώς και για την παροχή βοήθειας σε περιοχές υψηλού κινδύνου.
Το σκάφος, το οποίο εν μέρει γεμίζει με αδρανές ήλιο, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για επιχειρήσεις παρακολούθησης ή στις επικοινωνίες.
Το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο, κάτι μεταξύ αερόπλοιου, ελικοπτέρου και αεροπλάνου, παρουσιάστηκε και, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, θα μπορούσε να είναι το κλειδί για πιο οικολογικά και πιο αποτελεσματικά αεροπλάνα στο μέλλον. Το αεροσκάφος, που έχει μήκος 91 μέτρα και θυμίζει πολύ Zeppelin, μπορεί να έχει αυτονομία σε πτήσεις μέχρι και 50.000 μίλια!
Η εταιρεία αναμένει επίσης να δημιουργήσει «πολυτελή» υβρίδια με πισίνες και αεροπλάνα που θα χρησιμοποιούνται για δράσεις όπως το σαφάρι και η παρακολούθηση φαλαινών, καθώς μπορεί να λειτουργήσουν με ένα κινητήρα έτσι ώστε να είναι πιο ήσυχα από τα παραδοσιακά οχήματα.
Όπως είπε ο Chris Daniels, επικεφαλής των εταιρικών σχέσεων και επικοινωνίας της HAV, «υπάρχουν δύο παραλλαγές. Υπάρχουν αυτά που μπορούν να παραμείνουν στον αέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για πράγματα όπως οι επικοινωνίες και η κάλυψη αθλητικών γεγονότων. Υπάρχουν επίσης αυτά που έχουν μια ψευδο - στρατιωτική χρήση.
Αντί να έχουν ένα ελικόπτερο της αστυνομίας που είναι θορυβώδες και μπορεί να μείνει μόνο για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα στον αέρα, αυτά μπορούν να παραμείνουν στον αέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα και να είναι όσο εμφανή θέλουν οι χειριστές τους».

Tags: