Τουρίστρια από την Ρουμανία βγήκε θετική για κοροναϊό. Τριγύριζε 72 ώρες στην Κρήτη!

Μια τουρίστρια από τη Ρουμανία που βγήκε θετική στον Covid-19 παραβίασε κατάφωρα τα πρωτόκολλα ασφαλείας αφού φέρεται να ταξιδεψε στο νησί της Κρήτης για τουλάχιστον 72 ώρες μετά την άφιξή της.

Η ταξιδιώτης είχε έρθει στην Ελλάδα με την πρόθεση να περάσει χαλαρωτικές καλοκαιρινές διακοπές σε ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά της χώρας. Αφού έφτασε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ηρακλείου, της χορηγήθηκε ένα τεστ κοροναϊού όπως καθορίζεται από τα αυστηρά πρωτόκολλα που έθεσε η ελληνική κυβέρνηση.

Μετά το check in, η τουρίστρια μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο ξενοδοχείο που είχε κάνει κράτηση, προκειμένου να απομονωθεί εκεί για 24 ώρες εν αναμονή των αποτελεσμάτων των δοκιμών.

Όταν όμως η τουρίστρια είχε φτάσει στο ξενοδοχείο, είδε ότι ήταν κλειστό. Σε απάντηση, η ταξιδιώτης βρήκε ένα άλλο διαθέσιμο ξενοδοχείο για να μείνει μέσω ενός τουριστικού γραφείου.

Οι αρχές είχαν πάει στο πρώτο ξενοδοχείο για να ενημερώσουν την ρουμάνα τουρίστρια για τα αποτελέσματα των εξετάσεών της, τα οποία δυστυχώς επέστρεψαν θετικά. Όταν έφτασαν οι αξιωματούχοι, η τουρίστρια δεν μπόρεσε να βρεθεί, επειδή δεν είχαν ειδοποιηθεί για την αλλαγή στα ξενοδοχεία.

Αφού εντοπίστηκαν τελικά η τουρίστρια στο σωστό ξενοδοχείο, οι αρχές έμειναν έκπληκτοι όταν συνειδητοποίησαν ότι είχε αφήσει αυτές τις εγκαταστάσεις για να εξερευνήσει το νησί, αψηφώντας περαιτέρω όλες τις οδηγίες που είχε λάβει κατά την άφιξη.

Σύμφωνα με την τουρίστρια, απλώς δεν ήθελε να χαλάσει τις διακοπές της και αναφερε ότι ταξίδεψε στο νησί για περίπου 72 ώρες. Η Ρουμάνα ταξιδιώτης βρέθηκε τελικά και πείστηκε να επιστρέψει στο ξενοδοχείο της καραντίνας.

Αυτό το περιστατικό ανησυχεί πολλούς, τόσο τις αρχές όσο και τους ντόπιους του νησιού, ειδικά αφού μόλις δύο ημέρες πριν, δύο άλλοι τουρίστες βγήκαν θετικοί για τον ιό αφού ήταν εντελώς ασυμπτωματικοί.

Τα άτομα αυτά μεταφέρθηκαν αμέσως σε ένα ξενοδοχείο καραντίνας στη Χερσόνησο.