Σύσκεψη στο Μαξίμου για Σκαραμαγκά και υποβρύχια

Λύση για το ζήτημα των ναυπηγείων δεν φαίνεται να προέκυψε, κατά τη συνάντηση που είχαν ο πρωθυπουργός Αντ.Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλο το βράδυ της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο...
αποφασίστηκε πολιτικό σφυροκόπημα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα εν όψει της συζήτησης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το ζήτημα των υποβρυχίων, που αρχίσει την Τετάρτη στη Βουλή.

Το βάρος της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, που όμως θα έχει τη στήριξη της «γαλάζιας» πτέρυγας, παρά τις αντιδράσεις που έχουν εκφράσει στο παρασκήνιο βουλευτές της ΝΔ.

Προκειμένου, δε, η κυβέρνηση να εμφανιστεί ενωμένη απέναντι στο «κατηγορητήριο» του ΣΥΡΙΖΑ, που άλλωστε κατέθεσε την πρόταση για Εξεταστική με απώτερο στόχο να προκαλέσει τριγμούς στο ήδη «πληγωμένο» κυβερνητικό μέτωπο, στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου κλήθηκαν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και ο υπουργός Αμυνας Δ. Αβραμόπουλος.

Ο Γ. Στουρνάρας έχει βρεθεί κατά καιρούς στο στόχαστρο του Ευ.Βενιζέλου και οι σχέσεις τους είναι γνωστό πως δεν είναι οι καλύτερες. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Δ.Αβραμόπουλο, που επιπλέον βρίσκεται σε υπόγεια διαμάχη με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, μετά την προαναγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική, καθώς ο υπουργός Αμυνας είχε αποστασιοποιηθεί από το ζήτημα, μη παρέχοντας κάλυψη στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Μένει να φανεί κατά πόσο οι «γαλάζιοι» βουλευτές θα αναλάβουν ενεργό ρόλο υποστήριξης του Ευ.Βενιζέλου στη Βουλή, καθώς υπάρχει προβληματισμός για τη στήριξη που παρέχει στο συγκεκριμένο ζήτημα ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Το Βήμα