Παρότι θα περιμέναμε ακριβώς το αντίθετο , αισιόδοξα είναι τα στοιχεία από τη μελέτη των ποσοστών τουρισμού μέχρι στιγμής αλλά και της αναμενόμενης έλευσης τουριστών στη χώρα μας μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού!
Παρακολουθώντας την ταξιδιωτική κίνηση τόσο στο ΔΑΑ Ελ.Βενιζέλος, όσο και στο αεροδρόμιο Ν.Καζαντζάκης του Ηρακλείου αλλά και στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια και επιπλέον δεν υπήρξαν καθυστερήσεις ή ακυρώσεις στις πτήσεις από το εξωτερικό.
Από την άλλη πλευρά η πληρότητα των πτήσεων για τους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς κυμαίνονται άνω του 80% και η επιβατική κίνηση τον μήνα Ιούλιο παραμένει αυξητική σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017 και όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει και φέτος διψήφια αύξηση στις διεθνείς αφίξεις.
Έγκυρες πληροφορίες προερχόμενες απευθείας από το Υπουργείο Τουρισμού επισημαίνουν ότι άμεσα ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός του βρισκόμενο σε διαρκή επαφή με τις πρεσβείες της Ελλάδας στο εξωτερικό και τις προξενικές αρχές των ξένων χωρών στην Ελλάδα. Έτσι παρείχε συνεχή ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση των ξένων τουριστών στο Μάτι. Επιπλέον μέσω των Γραφείων ΕΟΤ Εξωτερικού παρείχε άμεση ενημέρωση σε ταξιδιωτικούς πράκτορες για την κατάσταση στο Κέντρο Αθήνας και τους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς, προκειμένου να μην επηρεαστεί η ήδη εξαιρετική φετινή πορεία του τουρισμού και οι τουρίστες που ατύχησαν να βρεθούν κοντά στις καταστροφικές πυρκαγιές να αισθανθούν τη μεγίστη δυνατή ασφάλεια στον Ελλαδικό χώρο.
Σύμφωνα με την εικόνα που μας δίνει το σύνολο των ελληνικών τουριστικών προορισμών, και ιδιαίτερα στους πιο δημοφιλείς, όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως, η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Πάρος, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, οι πληρότητα αυτή την περίοδο πλησιάζει στο 100% και στους λιγότερο δημοφιλείς κυμαίνεται από 85-95%. Τον Ιούλιο υπολογίζεται ότι ήρθαν στην Ελλάδα, περισσότεροι από 3,1 εκατ. ξένοι ταξιδιώτες, καταγράφοντας αύξηση 11-12% σε σχέση με πέρυσι. Ενώ, σε ανάλογα επίπεδα υπολογίζεται ότι θα κυμανθούν και οι μήνες Αύγουστος και Σεπτέμβριος.