Παραλίες οάσεις

Από τη Χαλκιδική στα βόρεια, μέχρι τα νησιά του Αιγίου, την Κρήτη, την Πελοπόννησο και φυσικά τα νησιά του Ιονίου, που φημίζονται για μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης, κάνουμε… βουτιές στις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας και όχι μόνο!
Εγκρεμνοί-Πόρτο Κατσίκι-Κάθισμα (Λευκάδα) είναι φημισμένες σε όλο τον κόσμο! Και όχι άδικα. Τα τιρκουάζ νερά τους, η κατάλευκη χοντρή άμμος και οι εντυπωσιακοί γκρεμοί, δημιουργούν τοπία μοναδικής ομορφιάς που δύσκολα θα βρείτε αλλού.
Είναι βαθιές και πεντακάθαρες θάλασσες και μάλιστα στις δύο από αυτές (Εγκρεμνοί και Πόρτο Κατσίκι), η πρόσβαση γίνεται κατεβαίνοντας αρκετά σκαλοπάτια. Λόγω της θέσης τους στα δυτικά του νησιού, οι παραλίες αυτές προσφέρουν μοναδικά ηλιοβασιλέματα.
Ναυάγιο (Ζάκυνθος) H πιο γνωστή παραλία της Ζακύνθου είναι ένα ιδιαίτερο δημιούργημα της φύσης και ενός ναυτικού ατυχήματος.
Το ναυάγιο συνέβη το 1982, όταν το πλοίο «Παναγιώτης», μετέφερε παράνομα τσιγάρα, από την Τουρκία. Ωστόσο, λόγω εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών και χαλασμένης μηχανής, βρέθηκε εκτός πορείας και σύντομα έπεσε στα βράχια της βορειοδυτικής πλευράς της Ζακύνθου.
Σήμερα, το ναυάγιο βρίσκεται στο κέντρο μιας απρόσιτης παραλίας με αμμοχάλικο, την οποία μπορεί να επισκεφθεί κανείς μόνο δια θαλάσσης και τα νερά της παραμένουν κρυστάλλινα και διάφανα.

Tags: