Οι μάσκες και τα τοπικά lockdown εμφανίζονται καθώς αυξάνονται τα κρούσματα Covid-19

Η εντατικοποίηση των τοπικών περιορισμών και η υποχρεωτική μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς δημόσιους χώρους συγκαταλέγονται μεταξύ των μέτρων που εξετάζει η κυβέρνηση καθώς τα κρούσματα από κοροναϊό συνεχίζουν να αυξάνονται στην Ελλάδα, ιδίως μέσω των βόρειων χερσαίων συνόρων της με τα Βαλκάνια.

«Όλοι γνωρίζαμε - εμείς και οι επιστήμονες και οι ειδικοί μας - ότι το άνοιγμα των συνόρων θα επέφερε μερική αύξηση των περιπτώσεων. Από την άλλη πλευρά, όλοι καταλαβαίνουν ότι με τη δημόσια υγεία, τα ιατρικά πρωτόκολλα και τον σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή έρχονται πρώτα, η οικονομία και ο τουρισμός πρέπει επίσης να επιβιώσουν », δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικιλιάς την Τρίτη το βράδυ.

"Όλα εξαρτώνται από εμάς, από την ατομική μας συμπεριφορά, από τους κανονισμούς για τη δημόσια υγεία και από το πώς αντιμετωπίζουμε οποιαδήποτε δεδομένη κατάσταση", είπε στην τηλεόραση λίγες ώρες μετά από μια συνάντηση μεταξύ κυβερνητικών αξιωματούχων και εμπειρογνωμόνων για την υγεία για να προσδιοριστούν οι επόμενες κινήσεις της χώρας για ανάκαμψη της κλιμάκωσης των κρουσμάτων.

Συνολικά 58 νέες περιπτώσεις Covid-19 αναφέρθηκαν την Τρίτη, 28 από τις οποίες αφορούσαν ταξίδια στο εξωτερικό. Ο αριθμός των ασθενών σε εντατική θεραπεία αυξήθηκε επίσης σε 13, αν και δεν αναφέρθηκαν νέοι θάνατοι.