Νέα Τέλη κυκλοφορίας;

Από ότι φαίνεται η κυβέρνηση προσπαθεί να βρεί ακόμη την πιο επικερδή λύση για τα τέλη κυκλοφορίας.
Ενώ σε άλλες χώρες οι λύσεις έχουν βρεθεί και οι πολίτες ξέρουν ακριβώς τι πληρώνουν για το αμάξι μας.. στην Ελλάδα πάλι θα ψάχνουμε τι θα έρθει για λυπητερή και δεν θα ξέρουμε.

Όπως αναφέρει και το ρεπορτάζ της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ εξετάζονται νέες αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας των Ι.Χ τα οποία σχετίζονται με την άρση της ακινησίας όπως και με αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Στον πάγο φαίνεται να μπαίνει ο μηχανισμός Τέλους με βάση τη λιανική αξία αφού δεν υπάρχουν οι υποδομές να στηριχτεί κάτι τέτοιο. Αιτία της εξέτασης καταπώς φαίνεται για νέα μέτρα είναι η μαζική παράδοση πινακίδων εξαιτίας της οποίας τα έσοδα είναι πραγματικά μειωμένα πλέον.

Το θετικό στην υπόθεση είναι πως με τις νέες αλλαγές ενδέχεται να υπάρξουν μειώσεις στη σχέση αυτοκίνητο τεκμήριο διαβίωσης μέχρι και 30% κάτι που θα δώσει έστω και μια μικρή ανάσα στους ιδιοκτήτες Ι.Χ.

Βέβαια θα πρέπει να κρατάμε και μικρό καλάθι μιας και όπως φαίνεται μέχρι στιγμής συνήθως όλα τα υποτιθέμενα μέτρα ελάφρυνσης κρύβουν και μια παγίδα..