Μητέρα έκαψε μέχρι θανάτου το 3χρονο γιο της.

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η υπόθεση του θανάτου ενός τρίχρονου αγοριού, απο τα χέρια της ίδιας του της μητέρας και του συντρόφου της, σε χωριό της Μεσάρας.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά απο παρέμβαση των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι ήταν μάρτυρες της φριχτής καθημερινότητας του άτυχου αγοριού. Η 19χρονη μητέρα, μαζί με τον 30χρονο σύντροφο της, και οι δύο με καταγωγή απο Βουλγαρία, ήθελα να αφοσιωθούν στον έρωτα τους και θεωρούσαν πως το τρίχρονο αγοράκι έμπαινε ανάμεσα τους.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή κ. Μιχαλοδημητράκη που πραγματοποίησε την νεκροψία, το μωρό έφερε εγκαύματα τρίτου βαθμού ενώ είχε και σημάδια κακοποίησης. Όπως ανέφερε το αγοράκι είχε υποστεί εγκαύματα τρίτου βαθμού στο 70% του σώματος του. Συγκεκριμένα είχε εγκαύματα σε κοιλιά, πλάτη και πόδια ενώ υπολογίζεται ο θάνατος του είχε επέλθει 4 ώρες πριν το μεταφέρουν στο Κέντρο Υγείας Μοιρών. Κατά τη νεκροψία, ακόμη, εντοπίστηκαν και παλαιότερες κακώσεις, εγκαύματα, νυχιές και χτυπήματα από βέργα, ενώ το άτυχο παιδί έφερε και μώλωπες στο κεφάλι.

Η μητέρα στο δικαστήριο παραδέχτηκε πως έριχνε ζεματιστό νερό στο κορμάκι του γιού του επί 8 συνεχόμενες μέρες, με την πρόφαση όμως πως έτσι τον βοηθούσε, γιατί είχε κάποιες κινητικές δυσλειτουργίες. Ο σύντροφος της όμως, ο οποίος δεν είναι ο πατέρας του παιδιού, στο δικαστήριο υποστήριξε πως το τρίχρονο παιδάκι έπεσε πάνω σε ένα κουβά με καυτό νερό και έτσι πέθανε.

Το Δικαστικό Συμβούλιο Ηρακλείου Κρήτης συνεδρίασε χθες και αποφάσισε την παραπομπή στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου τόσο της 19χρονης μητέρας όσο και του συντρόφου της. Και οι δύο παραμένουν έγκλειστοι στις φυλακές.

Tags: