Μαραθώνιος κολύμβησης για παιδιά με ειδικές ανάγκες, προγραμματίζεται στην Κρήτη

Ένας Κρητικός αθλητής έχει δεσμευτεί να κολυμπήσει περίπου 25 χλμ. από την ακτή της βόρειας Κρήτης σε μια προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για ένα σχολείο αφιερωμένο σε μικρά παιδιά και ενήλικες με ειδικές ανάγκες.

Ο Κώστας Βαρουχάκης, γνωστός για τη φιλανθρωπική και κοινωνική του δουλειά, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα ξεκινήσει τον μαραθώνιο κολύμβησης σύντομα από την όμορφη παραλία του Μπάλου - παγκοσμίως γνωστή για τα γαλάζια νερά της - στο νησί της Γραμβούσας και στην πόλη του Κισσάμου.

«Υπολογίζω ότι θα κολυμπάω για 8 έως 10 ώρες. Σύμφωνα με τους Χάρτες Google, η απόσταση είναι περίπου 25 χιλιόμετρα. Εκπαιδεύομαι καθημερινά για να πετύχω αυτόν τον στόχο », είπε στην ελληνική εφημερίδα To Ethnos.

Ο 45χρονος ελπίζει να συγκεντρώσει χρήματα για ένα σχολείο για παιδιά και ενήλικες με ειδικές ανάγκες που βρίσκονται στα Κουτουφιανά, κοντά στην πόλη του Κισσάμου.

Περίπου 240 μαθητές, ηλικίας 13 έως 22 ετών, που πάσχουν από ψυχικές ασθένειες, αυτισμό και άλλες αναπηρίες σπουδάζουν στο σχολείο, το οποίο είναι το μεγαλύτερο τέτοιο δημόσιο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα.

Παρέχει στους μαθητές θεωρητικό υπόβαθρο και πρακτική εμπειρία σε θέματα όπως κηπουρική, κεραμικά, ξυλουργικά, υδραυλικά και μαγειρική. Η μελέτη διαρκεί 6 χρόνια.

Ο Βαρουχάκης ελπίζει να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με το σχολείο και τις ανάγκες του και να προσελκύσει χρήματα.

Είπε ότι είναι καθήκον όλων να υποστηρίξουν και να αναβαθμίσουν το σχολείο και έχει ήδη λάβει ενθαρρυντικά μηνύματα από πολλούς ανθρώπους στην Κρήτη και πέρα.