Ισόβια στη μητέρα που άφησε το βρέφος της να πεθάνει απο ασιτία.

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε η 25χρονη μητέρα που το 2013 είχε αφήσει το μόλις 36 ημερών βρέφος της να πεθάνει απο ασιτία και παντελή έλλειψη φροντίδας.

Το περιστατικό, που συνέβη πίσω το 2013, είχε συγκλονίσει τόσο πανελλήνιο, όσο και τη μικρή κοινωνία της Λέρου, όπου και συνέβη. Η 23χρονη τότε γυναίκα είχε παραμελήσει εντελώς το βρέφος απο την στιγμή που γέννησε, φρντίζοντας να λέει σε όλους πόσο μεγάλο βάρος είναι το μωρό για εκείνη.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο δικαστής της υπόθεσης, μοναδική ασχολία της 25χρονης ήταν να "σερφάρει" με τις ώρες διαδίκτυο και ειδικότερα στο Facebook, αγνοώντας το νεογέννητο βρέφος, το οποίο βρέθηκε σε άθλια κατάσταση, υπισιτισμένο και με πολλά εγκαύματα.

Σύμφωνα δε με πηγές του νοσοκομείου, παρά τη νοσηλεία του στην εξειδικευμένη πανεπιστημιακή Μονάδα το μωρό είχε πλέον παρουσιάσει πολυοργανική ανεπάρκεια και η έκβαση της νοσηλείας του ήταν αβέβαιη. Πράγματι παρά τις προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών το μικρό αγγελούδι δεν κατάφερε να σωθεί και τελικά υπέκυψε στις 22 Ιανουαρίου.

Tags: