Η Θεσσαλονίκη καλωσορίζει την Avant-Garde του Νανοτεχνολογικού Κόσμου τον Ιούλιο

Η νανοτεχνολογία 2020, το κορυφαίο συνέδριο στον τομέα της νανοτεχνολογίας και των νανοεπιστημών στη νοτιοανατολική Ευρώπη, πρόκειται να ξεκινήσει το Σάββατο 4 Ιουλίου. Και για πρώτη φορά, θα πραγματοποιηθεί ουσιαστικά και ζωντανά, στη Θεσσαλονίκη.

«Το μεγαλύτερο μέρος του συνεδρίου θα είναι εικονικό και απαιτεί προεγγραφή. Από τις 6 έως τις 10 Ιουλίου, η έκθεση καινοτομίας θα πραγματοποιηθεί ζωντανά στο Porto Palace Hotel », εξήγησε ένας εκπρόσωπος.

Επιστήμονες και μηχανικοί, πανεπιστημιακά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα και εταιρείες τεχνολογικής καινοτομίας θα παρουσιάσουν τις σημαντικότερες εφαρμογές και προϊόντα τους σε αυτόν τον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα. Αυτά θα κυμαίνονται από ευέλικτα ηλεκτρονικά είδη με διάφορες χρήσεις - συμπεριλαμβανομένων αισθητήρων, φορητών υλικών, δομικών υλικών και συστημάτων θέρμανσης ή ψύξης - έως τεχνολογίες Covid19, όπως τα νανοφίλτρα.

Μεταξύ των πιο αναμενόμενων προγραμματισμένων εκδηλώσεων είναι το εικονικό συνέδριο νανοϊατρικής, το οποίο θα αναλύσει τα επιστημονικά δεδομένα και τις τελευταίες προβλέψεις για την πανδημία, με τη συμμετοχή επιστημόνων και εμπειρογνωμόνων από όλο τον κόσμο.

Η ελληνική παρουσία θα είναι φυσικά σημαντική και στο συνέδριο. Ο τοπικός πρωτοπόρος του νανοτεχνολογικού κόσμου θα παρουσιάσει στο κοινό μοναδικές δημιουργίες όπως φωτοβολταϊκά 3ης γενιάς για πρώτη φορά.