Έκαναν πυρόσβεση από αέρος σε ... αγρότη

Την Τρίτη 20 Αυγούστου αργά το απόγευμα, το πυροσβεστικό σώμα δέχτηκε μια κλήση από μια γυναίκα στην περιοχή του Αγίου Χαραλάμπου, η οποία ανέφερε ότι βλέπει κάπνους στην περιοχή.

Αμέσως έδωσαν σήμα να σπέυσουν στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και έστειλαν και 2 PZL να επιθεωρήσουν την περιοχή και να κάνουν και ρίψη νερού αν χρειαστεί.

Τα αεροπλάνα έφτασαν στο σημείο αλλά δεν είδαν κάτι σημαντικό, η γυναίακ όμως ξαναπήρε στο κέντρο και έλεγε ότι βλέπει έντονους καπνούς αλλά και φλόγες στην περιοχή. Έτσι οι χειριστές έκαναν μια προληπτική ρίψη νερού στο σημείο που φαινόταν να βγαίνει κάτι σαν κάπνα.

Τελικά από ότι αποδείχτηκε εκ των υστέρων, δεν επρόκειτο για καπνό αλλά για σκόνη που ερχόταν από τον καταστροφέα ενός αγρότη που καθάριζε το χωράφι του.

Ο αγρότης εξήγησε στους άνδρες της Πυροσβεστικής ότι δεν είναι η πρώτη φορά που δέχεται ρίψη νερού από αέρα καθώς και άλλη φορά έχει επαναληφθεί το σκηνικό όταν πέρδεψαν τη σκόνη από το χωράφι του με καπνό.

Το θετικό είναι ότι ο αγρότης είναι καλά στην υγεία του και βέβαια το σημαντικότερο όλων είναι ότι η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε άμεσα δείχνοντας την ετοιμότητά της αλλά και τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει κάθε αναφορά για πυρκαγιά.